You are hereOver ons

Over ons


Wij zijn Hans en Jolanda Hunter sinds 1990 eigenaar kapsalon Studio Artistique te Almelo. Hieronder volgt een korte biografie.

Allereerst stelt Jolanda zich voor.

Ik kom van oorsprong uit het Brabantse land, maar ben sinds 1990 woonachtig in Overijssel. Als klein meisje had ik altijd al iets met haar en wilde dus graag kapster worden. Maar mijn ouders vonden dat ik moest gaan studeren, dit heb ik toen maar gedaan. Eerst een opleiding voor secretaresse en daarna een MBO-Opleiding personeelswerk. In 1990 leerde ik Hans kennen en hij was kapper. Via hem heb ik het kappersvak geleerd en ik ben vanaf het begin erg enthousiast over dit vak. Als je het resultaat ziet wat knippen en kleuren met een persoon kan doen, dan word ik hier zelf ook blij van, evenals de klant. Na een aantal jaren alleen bezig te zijn geweest met knippen, had ik voor mezelf toch het gevoel dat ik iets miste. Ik ben toen alsnog de opleiding Visagie gaan volgen. Over het vak visagie ben ik ook erg enthousiast,een beetje make-up kan een persoon enorm veranderen. Ik heb het dan over b.v. bruidsmake-up, avond make-up of dag make-up. Je kunt nu dus het totale plaatje maken: knippen, kleuren en visagie. Het is erg leuk om een totale metamorfose bij iemand te doen. Ik hoop dat ik nog lang in dit vak bezig kan zijn, want het omgaan met mensen en het zien hoe blij je iemand kunt maken met een nieuw kapsel werkt erg inspirerend.

Nu stelt Hans zich voor

Hans Hunter is geboren in Indonesië ,hij is na de kappersopleiding 3 jaar lid geweest van de Nationale Equipe. Het wedstrijdwerk had niet zijn passie, omdat er te weinig mogelijkheden waren om zijn creativiteit tot uiting te kunnen brengen. Dat resulteerde in verschillende diskwalificaties omdat hij zich niet aan de strenge regels hield. Maar juist daardoor viel hij op en werd benaderd door de firma Wella. Na een auditie, die met zeer veel waardering werd ontvangen, lag de weg open om shows te geven. Door de grote belangstelling in zijn bijzondere creaties werd Hans veel gevraagd om shows en workshops te geven. In de kapperswereld staat hij bekend als kleurenspecialist en laat zich daarbij inspireren door de natuur. Door goed te kijken naar bijvoorbeeld bloemen of vissen, past hij die kleurenstelling toe, met verrassende resultaten. Het enthousiasme dat hij aan de dag legt weet hij over te brengen op zijn team, en aan de bezoekende collega’s van workshops en technische trainingen.